In onze gemeente maken bewoners van appartementen en etagewoningen (zonder tuin) gebruik van gezamenlijke gft-containers voor hun groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Bewoners verzamelen hun gft-afval in een emmer, die zij vervolgens buiten in een gft-container, een zogenaamde verzamelcocon, legen. Heeft u geen gft-emmertje of is deze kapot, dan kun u een nieuwe aanvragen bij de gemeente Heumen via telefoonnummer 14 024 of via milieu@heumen.nl.

Afsluitbare gft-verzamelcocons

Enkele bewoners nabij het winkelcentrum Malden maken voor hun gft-afval gebruik van afsluitbare gft-verzamelcocons met slot. Het gaat om de woningen:

  • Promenade 4A tot en met 4G in Malden
  • Promenade 6A tot en met 6D in Malden
  • Promenade 8A tot en met 8D in Malden
  • Promenade 101 tot en met 159 in Malden (oneven huisnummers)
  • Ericastraat 1 tot en met 13 in Malden (oneven huisnummers)

Door containers met slot te plaatsen, voorkomen we dat voorbijgangers ander afval (plastic, papier, textiel, blik en spaanplaat) in de gft-cocons gooien. De containers raken daardoor minder snel vol en minder vervuild.

Verlies sleutel

De sleutel hoort bij het huis. Gaat u verhuizen? Laat dan de sleutel achter in de woning. Elk huishouden heeft één sleutel voor de container in gebruik.

Heeft u uw sleutel verloren? Of heeft de vorige bewoner de sleutel niet achtergelaten in de woning? Vraag online een nieuwe aan. 

DigiD linkAanvraag nieuwe sleutel voor gft-cocon na verlies of vermissing 

Daarna kunt u direct een nieuwe sleutel ophalen bij het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. Na betaling van € 6,- (kosten sleutel) ontvangt u een nieuwe sleutel.

Afspraak maken ophalen sleutel gft-cocon na verlies of vermissing