In onze gemeente maken bewoners van appartementen en etagewoningen (zonder tuin) gebruik van gezamenlijke gft-containers voor hun groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Bewoners verzamelen hun gft-afval in een emmer, die zij vervolgens buiten in een gft-container, een zogenaamde verzamelcocon, legen. Heeft u geen gft-emmertje of is deze kapot, dan kun u een nieuwe aanvragen bij de gemeente Heumen via telefoonnummer 14 024 of via milieu@heumen.nl.

Afsluitbare gft-verzamelcocons

Enkele bewoners nabij het winkelcentrum Malden maken voor hun gft-afval gebruik van afsluitbare gft-verzamelcocons met slot. Het betreft de woningen met oneven huisnummers aan de:

  • Promenade 101 tot en met 159 in Malden
  • Ericastraat 1 tot en met 13 in Malden

Door containers met slot te plaatsen, voorkomen we dat voorbijgangers ander afval (plastic, papier, textiel, blik en spaanplaat) in de gft-cocons gooien. De containers raken daardoor minder snel vol en minder vervuild.

Verlies sleutel

Elk huishouden heeft één sleutel voor de container in gebruik. Bij verlies van uw sleutel kunt u bij de gemeente Heumen tegen betaling een nieuwe krijgen. U vraagt deze persoonlijk aan. Vul het aanvraagformulier sleutel voor gft-cocon na verlies in en geef het af bij de balie Burgerzaken. Na betaling van € 6,- (kosten sleutel) ontvangt u een nieuwe sleutel. U kunt vrij binnenlopen tijdens de openingstijden. In de middag kunt u na afspraak terecht. 

Sleutel achterlaten in de woning bij verhuizen

Als u gaat verhuizen, laat u de sleutel achter in uw woning. Mocht de vorige bewoner de sleutel niet achtergelaten hebben in de woning, dan kan de nieuwe bewoner kosteloos een nieuwe sleutel ophalen bij de balie burgerzaken. Na het afgeven van het aanvraagformulier (hierboven te downloaden) en na legitimeren krijgt de bewoner een sleutel. U kunt vrij binnenlopen tijdens de openingstijden. In de middag kunt u op afspraak terecht.