H. Antonius Abt kerk

H. Antonius Abt kerk – Kerkplein 4-4A Malden

Projectontwikkelaar Advicus B.V. uit Deventer en de gemeente hebben in juni 2023 overeenstemming bereikt over de realisering van een appartementencomplex in en aansluitend aan het kerkgebouw aan het Kerkplein te Malden.

Het voorlopige bouwplan kan als worden beschreven:

  1. Het markante kerkgebouw blijft in expressie intact. De hoofdentree en gevels van de kerk blijven behouden, evenals de doopfont met toren en stiltekapel.
  2. Het kerkgebouw wordt opgedeeld in drie delen. Vanaf de Rijksweg gezien wordt het eerste deel gebruikt als multifunctionele (kerk)zaal voor circa 300 personen. In het middendeel wordt het dak verwijderd en aangepast tot een omsloten binnentuin. In het achterste deel worden appartementen gerealiseerd.
  3. Achter het kerkgebouw, in de pastorietuin, worden in drie bouwlagen appartementen gerealiseerd. De bouwhoogte is lager dan de woning op de bioscoop. Tussen het voormalige kerkgebouw en dit gebouw ontstaat een tweede binnentuin.
  4. Het appartementengebouw wordt voorzien van een ondergrondse parkeergarage.
  5. Op de plek van de pastorie worden drie bouwlagen met negen appartementen en de toerit tot de parkeergarage gebouwd.
  6. In totaal worden 30 appartementen ontwikkeld, waarvan 10 in de categorie betaalbaar.

Om de uitvoering van het plan mogelijk te maken moet de gemeenteraad een bestemmingsplan of omgevingsplan vaststellen. Volgens de voorlopige planning zal dit in het 1e kwartaal van 2024 plaatsvinden. Er kan nog geen indicatie worden gegeven van het tijdstip waarop de daadwerkelijk bouw zal starten.

Meer informatie

Heeft u vragen? Mail dan naar kvsoest@heumen.nl.