Wanneer u uw huishouding zelf niet meer goed kunt doen, kan het zijn dat u hulp hierbij nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of door ouderdom slecht ter been bent.

Zelf huishoudelijke hulp regelen

Het kan zijn dat u het liefst zelf uw huishoudelijke hulp regelt. Of het kan zijn dat u niet in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de gemeente. Dan zijn er verschillende thuiszorgorganisaties die u verder kunnen helpen. Dit heet particuliere thuiszorg.

U kunt terecht bij verschillende thuiszorgorganisaties waarmee onze gemeente samenwerkt: Acteon Thuiszorg, Tzorg, Vérian of Actief Zorg.

Huishoudelijke hulp via de gemeente

Kunt u uw huishouden niet meer zelf goed doen en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u mogelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een oplossing krijgen voor hulp in het huishouden.

U betaalt een bijdrage in de kosten. Het CAK berekent en int uw eigen bijdrage. Vanaf 2020 is dat maximaal € 19,00 per huishouden per maand. Meer informatie: www.hetcak.nl

U meldt zich hiervoor bij de gemeente Heumen op nummer: 14 024 of 024 - 358 83 00. U kunt ook mailen naar: vraagwijzer@heumen.nl

Huishoudelijke hulp voor overbelaste mantelzorger

Ervaart u het geven van mantelzorg als een zware belasting waardoor u niet toekomt aan uw eigen huishoudelijke taken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huishoudelijke hulp. Wij werken hierin samen met Mantelzorg Heumen. Zij bieden ondersteuning aan alle mantelzorgers die in onze gemeente wonen. Zij gaan met u in gesprek en informeren u verder over de mogelijkheden. Meer informatie leest u in de factsheet huishoudelijke hulp voor zwaarbelaste mantelzorgers.

U meldt zich hiervoor bij Mantelzorg Heumen via telefoonnummer: 024 - 257 05 70.