Huishoudelijke hulp

Wanneer u uw huishouding zelf niet meer goed kunt doen, kan het zijn dat u hulp hierbij nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of door ouderdom slecht ter been bent.

Zelf huishoudelijke hulp regelen

Het kan zijn dat u het liefst zelf uw huishoudelijke hulp regelt. Of het kan zijn dat u niet in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de gemeente. Dan zijn er verschillende thuiszorgorganisaties die u verder kunnen helpen. Dit heet particuliere thuiszorg.

U kunt terecht bij verschillende thuiszorgorganisaties waarmee onze gemeente samenwerkt: Acteon Thuiszorg, Tzorg, Vérian of Actief Zorg.

Huishoudelijke hulp via de gemeente

Kunt u uw huishouden niet meer zelf goed doen en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u mogelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een oplossing krijgen voor hulp in het huishouden. 
U meldt zich hiervoor bij de gemeente Heumen op nummer: 14 024 of 024 - 358 83 00, stuur een e-mail of vul het formulier in om een aanvraag bij het sociaal team te doen. 

U betaalt een bijdrage in de kosten. Het CAK berekent en int uw eigen bijdrage. Vanaf 2020 is dat maximaal € 19,00 per huishouden per maand. Meer informatie: www.hetcak.nl.

Telefonische spreekuren

Vragen over de Wmo kunt u stellen via de telefonische spreekuren van het sociaal team.