Rijdt u in een elektrische auto of hybride auto of wilt u dat op korte termijn gaan doen, maar heeft u geen ruimte voor een oplaadpunt aan uw huis of op de oprit? Dan kunt u een openbare oplaadpaal in uw eigen buurt aanvragen! Hier kunnen u en andere buurtbewoners of bezoekers gebruik van maken. 

Aanvragen openbare laadpaal

Een openbare laadpaal vraagt u aan via Vattenfall. De gemeente Heumen heeft met dit bedrijf een overeenkomst voor het aanleggen en onderhouden van laadpalen. Het aanvragen van de laadpaal is gratis. U betaalt alleen voor het opladen van uw auto. Via de website van Vattenfall vraagt u de openbare laadpaal aan.

Aanvragen openbare laadpaal

Hoelang duurt het?

Heeft u een laadpaal aangevraagd? Dan beoordeelt Vattenfall uw aanvraag op basis van een aantal voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Als de geschikte plaats is bepaald, vraagt Vattenfall de gemeente om akkoord. Daarna wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen. De behandeling van een aanvraag duurt gemiddeld 16 - 18 weken.

Wanneer moet ik een eigen laadpunt plaatsen?

Kunt u uw auto parkeren in uw eigen garage of op uw eigen oprit? Dan moet u daar uw eigen laadpunt plaatsen. Opladen aan een eigen laadpunt is goedkoper dan opladen aan een openbare laadpaal.

Let op: het is niet toegestaan om op te laden via kabels op, door of onder openbaar terrein zoals de stoep of plantsoen.