Kent u iemand die zich al vele jaren belangeloos inzet binnen onze gemeenschap? Dat kan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde functie of een combinatie van beide. U kunt hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding.

De onderscheidingen worden tijdens de jaarlijkse lintjesregen (de laatste werkdag vóór Koningsdag) door de burgemeester uitgereikt.

Een uitreiking kan ook in de loop van het jaar plaatsvinden bij een bijzondere gelegenheid zoals een jubileum of als iemand stopt met zijn of haar functie. 

Aanvraag indienen

Op de site van lintjes.nl leest u alles over de voorwaarden en procedures. Hier vindt u ook een kort online verzoekformulier.

Na het invullen van dit formulier neemt een medewerker van het bestuurssecretariaat contact met u op. Deze medewerker kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad voldoende zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. 

Mocht u, in plaats van het invullen van het verzoekformulier, de voorkeur geven aan rechtstreeks contact met het bestuurssecretariaat, dan kunt u bellen naar 024 - 35 88 335 of mailen naar lintjes@heumen.nl

Wanneer aanvragen?

Voor de (jaarlijkse) lintjesregen op vrijdag 25 april 2025 moet uw aanvraag vóór maandag 15 juli 2024 bij ons binnen zijn. 

Gaat het om een uitreiking tijdens een bijzondere gelegenheid? Dien het voorstel dan minstens 6 maanden van tevoren bij de gemeente in.