Luierinzameling

Gemeente Heumen en Dar gaan samen met u voor minder restafval. Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder restafval u overhoudt. U bepaalt zelf wanneer u een volle zak naar de container brengt. We winnen ook meer grondstoffen. Wist u bijvoorbeeld dat we samen met ARN van uw luiers en incontinentiemateriaal nieuwe producten maken en hier energie uit winnen? Hoezo vieze luiers? Frisse winst!

Gratis zakken voor luiers en incontinentiemateriaal 

Voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal heeft u speciale zakken nodig. Deze kunt u op verschillende locaties gratis ophalen.

Luiercontainers in de buurt

Volle zakken brengt u naar de speciale container. Deze vindt u op verschillende plekken in onze gemeente. Op de website van Dar vindt u de specifieke locaties.

Container vol?

Het is de bedoeling dat u de luierzak één voor één in de trommel legt. Dit voorkomt storingen. Zet geen zakken naast de containers als de trommel vast zit, maar breng de zak naar een andere luiercontainer. Fijn als u contact met Dar wil opnemen als de trommel vast zit. Dan kan een monteur de container repareren. En Dar kan een volle container extra komen legen. U kunt dit melden via de website van de Dar of telefonisch op (024) 371 60 00.

Ga voor meer informatie naar de website van Dar