Op zoek naar werk

U wilt (weer) aan het werk? De consulenten van Werkbedrijf Rijk van Nijmegen staan klaar om u op weg te helpen. Samen met u kijken zij wat u kunt en wilt, zodat u stappen kunt gaan zetten naar werk. Hoe het werkt, leest u hieronder.

U bent ouder dan 27 jaar

Bent u ouder dan 27 jaar en wilt u aan het werk of een bijstandsuitkering aanvragen? Dan meldt uw consulent van de gemeente Heumen u aan bij het Werkbedrijf.

Heeft u geen uitkering? Dan meldt u zichzelf aan via de website van het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen.

U bent 27 jaar of jonger

Bent u 27 jaar of jonger en op zoek naar werk of wilt u een uitkering aanvragen? Maak dan een afspraak bij het Werkbedrijf.

Werkbedrijf Rijk van Nijmegen

De gemeente is verantwoordelijk voor de ondersteuning van een grote groep mensen bij het vinden van werk: mensen met een bijstandsuitkering of een arbeidsbeperking, werkzoekende jongeren en mensen die een arbeidsmatige dagbesteding willen. Deze taken zijn belegd bij het Werkbedrijf. Het Werkbedrijf koppelt werkzoekenden en werkgevers in de regio aan elkaar.

Waar kan Werkbedrijf u bij helpen?

  • vacature zoeken
  • werken en leren
  • advies op maat
  • arbeidsmatige dagbesteding 
  • trainingen en workshops

Participatiewet

Sinds 2015 geldt de Participatiewet. De Participatiewet is bedoeld om werkzoekenden aan het werk te helpen. Lukt dit niet, dan wordt gekeken of een bijstandsuitkering mogelijk is. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Bijstand bij geen inkomen.

Werkbedrijf voor statushouders

Soms lukt het niet meteen om een baan te vinden. Omdat u nog niet de juiste werkervaring of het juiste taalniveau heeft. Het Werkbedrijf begeleidt mensen naar werk of een opleiding. Dit doen zij in opdracht van de gemeente.

Wilt u meer weten over hoe en waarmee het Werkbedrijf u kan helpen? Lees dan de flyer van het Werkbedrijf. Deze is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Arabisch, Koerdisch en Tigrinya.

Hieronder vindt u de uitleg over het Werkbedrijf in een filmpje. De video’s zijn te kijken in Tigrinya en in het Arabisch:

Video uitleg Werkbedrijf in Tigrinya

Video uitleg Werkbedrijf in Arabisch