Parkeren in onze gemeente is gratis. In een deel van het centrum van Malden is een blauwe zone ingesteld. Hier kunt u maximaal 2 of 3 uur parkeren met uw parkeerschijf. Op deze manier willen we voorkomen dat langparkeerders gedurende de hele dag parkeerplaatsen voor centrumbezoekers bezet houden. De maximale parkeertijd staat op het verkeersbord bij de zone.

In een parkeerschijfzone van maximaal 2 uur bent u verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. Deze parkeerschijfzone is van kracht in het centrum van Malden bij de Schoolstraat, Noordplein, Kloosterhof, Promenade, Zuidplein, Ericastraat en Kerkplein. Op het Kerkplein geldt een uitzondering: hier mag u maximaal 3 uur parkeren.

Wanneer is de parkeerschijfzone van kracht?

Van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 uur.

Welke overige parkeerregels gelden in de parkeerschijfzone

In de parkeerschijfzone mag alleen geparkeerd worden in de vakken. De blauwe aanduiding van de parkeervakken geven aan dat gebruik van een parkeerschijf verplicht is, de parkeerschijf geeft het tijdstip van aankomst aan.

Zijn er plaatsen aangewezen voor langparkeerders?

Er zijn in de nabijheid van het winkelcentrum openbare parkeerterreinen waar zonder tijdslimiet door iedereen geparkeerd kan worden. Het betreft de volgende parkeerterreinen:

  • Parkeerterrein Raadhuisstraat
  • Parkeerterreinen De Horst
  • Parkeerkelder Maldensteijn (open van 07.00 – 19.00 uur)
  • Parkeerkelder Brede School

Ontheffing parkeerschijfzone

Woont u in het centrum van Malden en beschikt u niet over een parkeergelegenheid op eigen terrein? Dan kunt u een ontheffing aanvragen waarmee u langer dan de aangegeven tijd in de blauwe zone mag parkeren. Er wordt maximaal één ontheffing per adres verleend. Wij verlenen alleen ontheffingen voor personenauto’s dus niet voor vrachtwagens, campers of aanhangers. Voor meer informatie kijk op: www.heumen.nl/parkeren-in-de-blauwe-zone.