Parkeren in de blauwe zone

In een blauwe zone mag u niet langer dan 2 uur parkeren. Als u wilt parkeren in een blauwe zone, bent u verplicht om een parkeerschijf te gebruiken. De parkeerschijfzone is van kracht in het centrum van Malden bij de Schoolstraat, Noordplein, Kloosterhof, Promenade, Zuidplein, Ericastraat en Kerkplein. Op het Kerkplein geldt een uitzondering: hier mag u maximaal 3 uur parkeren. 

Als u in dit gebied woont én u wilt langer parkeren in de blauwe zone, dan kunt u een ontheffing aanvragen bij de gemeente.

DigiDAanvragen ontheffing blauwe zone

Een ontheffing is 2 jaar geldig. Hierna kunt u de ontheffing verlengen.

DigiDVerlenging ontheffing blauwe zone

Als uw kenteken wijzigt moet de parkeerontheffing aangepast worden.

DigiDWijziging ontheffing blauwe zone

Hoe werkt het?

Er wordt maximaal één ontheffing per adres verleend. De gemeente verleent alleen ontheffingen voor personenauto’s, niet voor vrachtwagens, campers of aanhangers.

Voorwaarden

 • U staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie op een adres binnen de parkeerschijfzone 
 • U kunt niet parkeren op uw eigen terrein;
 • U heeft geen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken;
 • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een ontheffing aanvraagt, staat op uw naam.
 • Vraagt u een ontheffing aan voor een bedrijfsauto, dan heeft u een verklaring van de eigenaar nodig waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld een kopie van het leasecontract).

Aanvragen ontheffing

U kunt een ontheffing parkeerschijfzone op 2 manieren aanvragen:

 1. Online. Daarvoor moet u inloggen met DigiD. Als u de ontheffing krijgt, krijgt u telefonisch bericht wanneer u de kaart kunt ophalen. U betaalt bij het ophalen.
 2. Schriftelijk. Download het formulier, print het uit, onderteken het en stuur het op naar Gemeente Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Of geef het af bij de Balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving. Bij het aanvraagformulier moet u een kopie van het kentekenbewijs en een kopie van een geldig legitimatiebewijs meesturen.

Verlengen ontheffing

Een ontheffing is twee jaar geldig. Hierna kunt u de ontheffing verlengen. Dat kan op 2 manieren:

 1. Online. Daarvoor moet u inloggen met DigiD. Als de gemeente uw kaart verlengt, krijgt u telefonisch bericht wanneer u de oude kaart kunt inleveren en de nieuwe kaart kunt ophalen. U betaalt bij het ophalen.
 2. Schriftelijk. Download het formulier, print het uit en stuur het op naar Gemeente Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Of geef het af bij de Balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving.

Wijzigen ontheffing

Als uw kenteken wijzigt moet de parkeerontheffing aangepast worden. Dit kan tussentijds. Dit kan op 2 manieren:

 1. Online. Daarvoor moet u inloggen met DigiD. Als de gemeente uw kaart verlengt, krijgt u telefonisch bericht wanneer u de oude kaart kunt inleveren en de nieuwe kaart kunt ophalen. U betaalt bij het ophalen.
 2. Schriftelijk. Download het formulier, print het uit en stuur het op naar Gemeente Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Of geef het af bij de Balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving.

Ophalen ontheffing

U kunt de parkeerontheffing op 2 manieren ophalen:

 1. U maakt een afspraak ophalen parkeerschijfzone.
 2. U loopt binnen tijdens openingstijden.

Kosten

 • Het aanvragen van een ontheffing parkeerschijfzone kost € 46,35
 • Verlengen of het tussentijds aanpassen van de ontheffing kost € 22,95

Hoe lang duurt het?

U krijgt binnen 4 weken bericht.

Extra informatie

Kaart

De parkeerschijfzone is van kracht in het centrum van Malden bij de Schoolstraat, Noordplein, Kloosterhof, Promenade, Zuidplein, Ericastraat en Kerkplein. Op het Kerkplein geldt een uitzondering: hier mag u maximaal 3 uur parkeren.