Daag uzelf uit: word vrijwilliger!

Kom in beweging als vrijwilliger. Vrijwilligerswerk is leuk, geeft zin aan uw vrije tijd én is goed voor uw leefomgeving. 
Er zijn genoeg inspirerende organisaties en activiteiten die op uw komst wachten. Heeft u weinig tijd? U kunt ook kiezen om te helpen bij een eenmalig evenement of een korte klus. Zorgcentra kunnen in de zomervakantie bijvoorbeeld extra hulp gebruiken. 

Enkele voorbeelden: 

  • U kunt interessante onderwerpen presenteren aan een groep geïnteresseerde senioren van de Studiekring Malderburch in Malden. Bijvoorbeeld over geschiedenis, muziek, kunst en wetenschap (niet te academisch). De vrijwilligers steken er zelf ook veel op.
  • Op zaterdag bij Scouting Malden met een enthousiast team van vrijwilligers binnen- en buitenactiviteiten organiseren voor kinderen in de leeftijd 5-7 of 7-11 jaar. Leuk en nuttig! 
  • U kunt ook bakker, bestuurslid, klusser of museumgids worden op de prachtige en gezellige locatie van Buurderij De Lage Hof in Overasselt. Daar zijn al veel vrijwilligers met plezier actief.
  • Ook kunt u maatje worden voor senioren bij het Bezoek en -opvangproject van de lokale welzijnsorganisatie Synthese Team Heumen. Voor de gezelligheid, een wandeling, spelletjes doen, samen koken of boodschappen doen. 

Verder zijn er nog vacatures om aan de slag te gaan bij bijvoorbeeld een sportclub, kringloopwinkel, het jongeren- of zorgcentrum en nog veel meer. Heel wat te kiezen dus. 

Kijk snel op www.doeninheumen.nl voor een klus die bij u past! Daar vindt u niet alleen vacatures, maar ook informatie over vrijwilligerswerk en –nieuws.