Dit weekend: Topic in uw brievenbus

14, 15 of 16 juni valt het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern kunt u lezen over een Inclusief Heumen waar iedereen meedoet. Er is in 2023 een Lokale Inclusieagenda vastgesteld door onze raad waarbij we onze inzet voor een inclusieve gemeente vast hebben gelegd. Door middel van interviews met verschillende inwoners laten we zien hoe een inclusieve gemeente eruit kan zien.
In onze gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen meedoet. Dat gaat natuurlijk niet altijd vanzelf. We hebben allemaal verschillende behoeften en ervaringen, en het is aan ons samen om te zorgen dat ieders talent tot recht kan komen. Ook als daarvoor aanpassingen of extra ondersteuning nodig. Inclusie betekent meer dan ‘iedereen mag meedoen’. Het betekent dat iedereen mee kán doen. Sommige mensen krijgen te maken met bepaalde obstakels in de samenleving die het moeilijk(er) maken om mee te kunnen doen, terwijl diezelfde obstakels voor anderen helemaal niet zichtbaar zijn. 

Nee/nee sticker

U ontvangt de Topic niet als u een nee/nee sticker op uw brievenbus heeft. U kunt de Topic onder andere afhalen bij de balie in het gemeentehuis. U kunt het katern ook digitaal bekijken via www.heumen.nl/heumenvooriedereen.