Op 7 december is ‘Join us’ gestart met de eerste bijeenkomsten in het nieuwe jongerencentrum in Malden. Join us is een organisatie die leeftijdsgenoten (tussen 12 en 18 jaar) met elkaar in contact brengt, ze helpt sociaal sterker te worden en ze leert om zelfstandig vriendschappen op te bouwen en te onderhouden. Er is al een leuke groep gestart maar uw zoon/dochter is altijd welkom om aan te sluiten! Een deelnemer van de groep zegt: “Wat, is het nu al tijd om naar huis te gaan? Ik kan nog wel een paar uur langer blijven hoor, de tijd vliegt hier echt voorbij…”.

In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich vaak alleen. Mocht uw zoon of dochter daar last van hebben en wilt u dat veranderen? Dan is Join us misschien iets voor hem of haar. Samen met andere jongeren worden allerlei activiteiten bedacht en georganiseerd. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet. Denk aan een avondje gamen, spelletjes doen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen etc. Tijdens de avonden zijn er begeleiders aanwezig die helpen met sociaal sterker te worden! Op YouTube staat een filmpje waarbij ervaringsdeskundigen tips voor een gesprek met uw kind geven:

Kom erbij - Join us!

Bent u nieuwsgierig naar Join us? Bespreek het met uw kind. Op www.join-us.nu vindt u meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis. Wilt u eerst wat meer informatie? Bel of mail dan met Zaphira van Leeuwen: 06 – 50 07 45 97 of mail haar op zvleeuwen@heumen.nl.

Praktische informatie

Join us Malden is voor jongeren van 12-18 jaar. Ze komen om de week op dinsdag van 18.30 tot 21.30 uur bij elkaar. Locatie is de nieuwe jongerenlocatie (voorheen SJEM) onder Maldensteijn (Kerkplein 8) in Malden. De ingang is aan de Rijksweg-zijde (trap af).