Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste: een familielid, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. U zorgt bijvoorbeeld voor uw partner die dementie heeft. Of voor uw gehandicapte kind. Of voor een goede vriend die niet meer zonder hulp kan.

Waar kunt u terecht voor advies en ondersteuning?

Bij Mantelzorg Heumen krijgt u informatie, advies en praktische en emotionele ondersteuning. Zo kan Mantelzorg Heumen u helpen vervangende zorg te regelen, zodat u ook een keer vrij kunt zijn.

Welke ondersteuning is mogelijk voor mantelzorgers?

Mantelzorg Heumen organiseert diverse activiteiten voor mantelzorgers zoals het Mantelcafé, (een contactmiddag) in de Muse en het Alzheimercafé bij hotel Van der Valk in Molenhoek. Kijk op de activiteitenkalender wanneer en waar u moet zijn. In de activiteitenkalender staan ook cursussen en andere activiteiten opgenomen.

Huishoudelijke hulp voor overbelaste mantelzorger

Ervaart u het geven van mantelzorg als een zware belasting waardoor u niet toekomt aan uw eigen huishoudelijke taken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huishoudelijke hulp. Wij werken hierin samen met Mantelzorg Heumen. Zij bieden ondersteuning aan alle mantelzorgers die in onze gemeente wonen. Zij gaan met u in gesprek en informeren u verder over de mogelijkheden. Meer informatie leest u in de factsheet huishoudelijke hulp voor zwaarbelaste mantelzorgers.

U meldt zich hiervoor bij Mantelzorg Heumen via telefoonnummer: 024 - 357 05 70.

Ben ik verzekerd als mantelzorger?

Voor mantelzorgers in Heumen heeft de gemeente bij Vrijwilligersnet Nederland de Vrijwilligerspolis afgesloten. Als mantelzorger bent u hierdoor verzekerd voor opgelopen schade en voor ongevallen tijdens het werk. Wij betalen de jaarlijkse kosten van de Vrijwilligerspolis als u als mantelzorger geregistreerd bent bij Mantelzorg Heumen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met met Anita de Roos of Kim Falk, consulenten mantelzorg via telefoonnummer: 024 - 357 05 70 of stuur een e-mail naar: mantelzorgheumen@malderburch.nl.