Op zaterdag 28 januari werd Charlotte Selten-Litmaath als 3e dorpsdichter van onze gemeente officieel geïnstalleerd door Chris Bellekom van de Stichting Stadspoëzie bij Patisserie Petit Malden.

Het was een mooie ochtend waarbij duidelijk is geworden hoe belangrijk poëzie en gedichten zijn. Charlotte: “Het is niet alleen leuk voor de inwoners, maar ook voor mezelf. Ik ben blij dat ik iets voor de dorpen kan betekenen en dat ik mijn passie voor poëzie en schrijven kan delen met de dorpsbewoners. Dit laatste doe ik graag met de inwoners samen, ik ben van plan om ze veel op te gaan zoeken.”

Natuurlijk waren er vele andere dichters aanwezig en de voormalige dorpsdichters Marjolein Pieks en Thijs Kersten. Door deze benoeming kwam er een einde aan de periode van Thijs. Onze burgemeester heeft hem uiteraard bedankt voor al zijn diensten waaronder het opzetten van het poeziëfestival ‘Spraakwater’ en een open podium voor het ‘Spoken word’, daar gaat hij ook mee door. Hij leverde ook een kaartenset met teksten over vrijheid ter ere van Bevrijdingsdag.