In onze gemeente hebben we al heel veel plekken mogen betitelen als ‘rookvrij’, maar natuurlijk willen we daar nog meer plekken aan toevoegen. Samen met Iriszorg en GGD Gelderland Zuid kijken we hoe we onze kinderen nog beter kunnen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee) roken. We hopen dat de kinderen die nu geboren worden, opgroeien in een rookvrije omgeving en zelf niet gaan roken. We willen daarom zo veel mogelijk terreinen waar kinderen komen, rookvrij maken.

Onze wethouder Rob Engels roept op om terreinen waar kinderen komen, rookvrij te maken. Want samen beschermen we kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Kijk maar eens naar de video die daarvoor opgenomen is:

Ondersteuning

De gemeente kan locaties op verschillende manieren ondersteunen bij het rookvrij maken en houden van de terreinen. Voor eerstelijnscentra, bibliotheken, verenigingen, dorpshuizen, gemeenschapshuizen, kinderopvang, scholen, openbare speeltuinen, speeltuinverenigingen, buitensportverenigingen, scoutinggroepen of dag-attracties (bijv. kinderboerderijen) kunnen we bijvoorbeeld gratis rookvrij borden bestellen maar ook stoeptegels, spandoeken en raamstickers.

Meer informatie?

Voor het aanvragen van materialen, een adviesgesprek inplannen of vragen? Mail dan naar Brechtje Bandell, zij is de gezondheidsmakelaar van de GGD Gelderland Zuid: bbandell@ggdgelderlandzuid.nl. Verder staan er op de website: www.rookvrijegeneratie.nl(externe link) handige stappenplannen die helpen bij het creëren van een rookvrij terrein.