Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat onze inwoners van 18+ met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sporthulpmiddelen vanuit een uitleenpool, kunt u uit het brede aanbod van sporten de sport kiezen die het beste bij u past. 

De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op uw wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zitten er géén kosten verbonden aan deze dienst!

Werkwijze

Een sportrolstoel of ander hulpmiddel leent u minimaal één week tot maximaal zes maanden. “Binnen die periode kunt u een goed beeld krijgen of die sport bij u past, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan hij of zij vervolgens naar onze gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel. 

Hulpmiddelen

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn zeven hulpmiddelen beschikbaar, te weten de Algemeen Dagelijks Leven-rolstoel (ADL), all court sportrolstoel, elektrische sportrolstoel, handbike, aankoppelbare handbike, rugby sportrolstoel en de racerunner. 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Ga naar www.unieksporten.nl/uitleen of bel naar (020)  584 07 51. Of stuur een e-mail naar de regiocoördinator Elsemieke Laset via: e.laset@unieksporten.nl.