Wilt u zelf een trouwlocatie kiezen? Bijvoorbeeld bij u thuis of bij iemand uit uw familie of kennissenkring? Dat kan! Voor het trouwen op een zelfgekozen locatie moet u een aanvraag indienen bij de gemeente.

Vul het aanvraagformulier in, onderteken het en stuur het met de bijlage(n) op naar de gemeente.

Wat heb ik nodig?

Melding huwelijk of geregistreerd partnerschap

Als u het aanvraagformulier trouwlocatie naar keuze invult heeft u waarschijnlijk al een trouw- of registratiedatum in gedachten. Geef dit aan ons door!

Dat kan online via de blauwe knop hieronder. Eerst ziet u een overzicht van trouwlocaties en trouwambtenaren. Ook kunt u zien welke datum beschikbaar is. Daarna logt u in met DigiD en geeft uw voorkeur voor locatie en datum in. Bij deze melding is het mogelijk het aanvraagformulier trouwlocatie naar keuze te uploaden.

DigiDMelding huwelijk of geregistreerd partnerschap

U heeft geen DigiD? Bel telefoonnummer 14 024 of 024 358 83 00 om te informeren of de locatie, de dag, en het tijdstip van uw keuze beschikbaar is.

Hoe werkt het?

Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De locatie moet binnen de gemeentegrens van Heumen vallen
  • De locatie moet toegankelijk zijn voor in- of mindervaliden en
  • Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn.

Bekijk alle afspraken en volledige voorwaarden voor het trouwen of geregistreerd partneren op een locatie naar keuze in de afspraken en voorwaarden trouwlocatie naar keuzelink naar pdf bestand

  • Vul het aanvraagformulier trouwlocatie naar keuzelink naar pdf bestand in
  • Stuur het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier uiterlijk 3 maanden voor uw huwelijks/registratiedag naar: heumen@heumen.nl.
  • Is de locatie van uw keuze nog niet bekend, dan beoordelen wij die locatie. Dat betekent dat wij de locatie gaan bekijken en toetsen aan de criteria die daarvoor staan.
  • Er is toestemming nodig van zowel de eigenaar of de beheerder en het bruidspaar.
  • Heeft u toestemming? Dan neemt de trouwambtenaar die het huwelijk gaat voltrekken contact met u op. In dit gesprek wordt de huwelijksplechtigheid helemaal doorgesproken.

Kosten

De kosten voor een huwelijk/geregistreerd partnerschap op een zelf gekozen trouwlocatie met een trouwambtenaar en bode van de gemeente Heumen:

  • Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur: € 604,15
  • Maandag tot en met vrijdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag: € 691,20

Hoe lang duurt het?

Zorg dat u de aanvraag op tijd doet: het is prettig dat uw aanvraag uiterlijk 3 maanden voor de huwelijksdatum bij ons is ontvangen.