Vrijwillige inzet: we kunnen niet zonder! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwillige inzet in onze gemeente. Maar waar gewerkt wordt, gaat helaas ook wel eens iets mis. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk. Daarom hebben we al jaren een collectieve verzekering die de gemeente betaalt. Zo zorgen we ervoor dat onze inwoners tijdens hun vrijwillige inzet ook verzekerd zijn. 

Nieuwe verzekeraar 

Begin van het jaar zijn we van verzekeraar veranderd. Onze collectieve verzekering is nu ondergebracht bij Centraal Beheer. Hun VNG Vrijwilligers¬verzekering verzekert vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke stagiairs én jongeren die deelnemen aan projecten in het kader van een maatschappelijke diensttijd. Vrijwillige politie en brandweer hebben geen dekking.

Wat betekent dit voor mij?

Het is goed om na te gaan wat de collectieve vrijwilligersverzekering voor u betekent. Misschien vraagt u zich af of u onder het begrip ‘vrijwilliger’ valt. Of misschien zit u in een bestuur en vraagt u zich af of uw organisatie niet over- of onderverzekerd is?  Voor al deze vragen kunt u terecht op de site van Centraal Beheer. U vindt er uitleg, polisvoorwaarden, het schadeformulier en veelgestelde vragen. Wilt u uw vraag voorleggen aan Centraal beheer? U kunt ze bellen of met ze chatten. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Vrijwilligerssteunpunt Heumen in het gemeentehuis. 

Contact

Over de VNG Vrijwilligerspolis:


Voor alle vragen over vrijwilligerswerk kunt u terecht bij het Vrijwilligerssteunpunt Heumen: 

Hoe ondersteunen we vrijwilligerswerk?