Wilt u advies over te nemen duurzaamheidsmaatregelen aan uw woning of pand? Kom dan langs bij het Loket Duurzaam Wonen Plus. Onze informatiebijeenkomsten, Energie in de wijk/het dorp, gaan in verband met de maatregelen tegen het coronavirus vooralsnog niet door. De gemeente heeft een nieuwe invulling aan dit project gegeven, daarover leest u hier meer.

Energie in de wijk/het dorp

Als huiseigenaar wilt u graag prettig en energiezuinig wonen. Bijvoorbeeld door uw huis goed te isoleren. Of door zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Het kan behoorlijk lastig zijn om te weten hoe u dit het beste aan kunt pakken. Daarom hoopt de gemeente in 2021 weer in elke wijk en in elk dorp te starten met haar informatieavonden ‘Energie in de wijk’ of ‘Energie in het Dorp’. 

Let op: In verband met het coronavirus staan er voorlopig nog géén informatieavonden op het programma!

Programma

Op de bijeenkomst staan energiebesparende maatregelen, duurzame energie en de financiering centraal én wordt een energiescan van een woning uit de betreffende wijk besproken. Tijdens iedere bijeenkomst zijn een gespecialiseerde energieadviseur en een adviseur van het loket Duurzaam Wonen Plus aanwezig en is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Aanwezigen van de eerdere informatieavonden gaven aan de avonden als interessant, begrijpelijk én bruikbaar te ervaren. Zo werkte de informatie ondersteunend bij het maken van een plan van aanpak voor hun eigen huis. 

Verloting gratis energiescan en vouchers

Onder de deelnemers aan iedere informatiebijeenkomst wordt een gratis energiescan t.w.v. € 165 verloot. Daarnaast worden 15 vouchers verloot waarmee energiebesparende producten aangeschaft kunnen worden.

    Veelgestelde vragen

    Heeft u een vraag over het besparen van energie? Kijk in ons overzicht met veelgestelde vragen over energie besparen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via duurzaam@heumen.nl.