De komende weken wordt het riool in delen van Malden schoongemaakt en geïnspecteerd. Dit doet de firma Van der Velden rioleringsbeheer uit Nijmegen voor ons. In dit bericht leest u waar en wanneer dit gebeurt.

Het riool wordt in drie gebieden gereinigd en geïnspecteerd. 

Met uitzondering van de Heiweg in Malden wordt op werkdagen tussen ± 7:30 uur en 17:00 uur gewerkt 

•    8 t/m 12 april: Jachthuis en het bedrijventerrein de Hoge Brug 

De wijk “Jachthuis” en het bedrijventerrein de Hoge Brug. (Het stedelijk gebied tussen de Broeksingel de Rijksweg N844 en de Droogsestraat). Het betreffen hier enkel plaatselijke werkzaamheden in de volgende straten: De Hoge Brug, Grootveldschelaan, Stalmeesterslaan, Kerkweg en Kerkplein 

•    15 t/m 19 april: Heiweg, Windvleugel en de Vang. 

Let op! De Heiweg wordt gedurende twee dagen overdag afgesloten voor auto's en ander gemotoriseerd verkeer. Aanwonenden van de Heiweg wordt gevraagd om de auto die dagen voor 9:00 uur te verplaatsen. Direct aanwonenden krijgen hierover een brief. Ook zullen vooraankondigingsborden worden geplaatst.  

•    22 april t/m 17 juli: de wijk “Hoogenhof” 

Zie  www.vandervelden.com(externe link) voor meer informatie en de actuele planning.  
 

Kom een kijkje nemen! 

Elke vrijdagmiddag tussen 15:00 en 15:30 kunt u een kijkje nemen bij de reiniging- en inspectievoertuigen. De werknemers ter plaatse geven u dan graag een kijkje in het riool.  
Voor de exacte locatie van deze inloopmomenten verwijzen wij u naar de webpagina(externe link) van de firma Van der Velden. Ook treft u hier meer informatie zoals filmpjes met uitleg over de werkzaamheden. 

 Wat merkt u van de werkzaamheden?  

In deze gebieden kunt u de reiniging- en inspectiewagens tegenkomen van de firma Van der Velden rioleringsbeheer. De voertuigen staan plaatselijk meestal maar een korte periode op de rijbaan en verplaatsen zich van inspectieput naar inspectieput. Wij vragen u bij het passeren van deze voertuigen enige voorzichtigheid in acht te nemen.  
 
Er kan enige overlast zijn bij de reinigingswerkzaamheden. Doordat het hoofdriool onder hoge druk wordt gereinigd, kan het gebeuren dat sifons/zwanenhalzen onder bijvoorbeeld wasbakken worden leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis. Dit is eenvoudig te verhelpen door de kraan even te laten lopen (waterslot herstellen). In het andere geval kan het water uit de sifon omhoogkomen en of gaan borrelen in het toilet, gootsteen of schrobputjes (dit komt echter zelden voor). U kunt dit laatste voorkomen door het deksel van uw toiletpot te sluiten en te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water.   

Waarom doen we dit? 

Met de informatie vanuit de inspectie, krijgt de gemeente inzicht in de staat van het rioolstelsel en kan ze waar nodig maatregelen nemen. Voordat er geïnspecteerd kan worden, wordt het riool gereinigd.  

Bewonersbrief 

Enkele dagen voordat het riool wordt gereinigd, zal de aannemer direct aanwonenden via een huis-aan-huis verspreide brief op de hoogte brengen. In deze brief staat ook het telefoonnummer genoemd voor eventuele vragen. 
 

Waar zijn de rioolwerkzaamheden?

In deze kaart ziet u waar het riool gereinigd en geïnspecteerd wordt. 

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Waar zijn de rioolwerkzaamheden?

Tekstversie

Locatie en planning

Locatie

8 t/m 12 april: Jachthuis en het bedrijventerrein de Hoge Brug

15 t/m 19 april: Heiweg, Windvleugel en de Vang.

22 april t/m 17 juni: de wijk “Hoogenhof”